Motionen som möjliggjorde Luleås isbana!

 Idag tar vi isbanan i Luleå  som självklart. Det är en viktigt del av Lulebornas fritid, men den är också viktig för Luleås marknadsföring och satsning för att locka turister. Detta är motionen som möjliggjorde isbanan!

Motion om isbanor/isytor

Ombyggnaden av ishallen Delfinen har medfört mindre istider för barn och ungdomar. Barn- och ungdomar har fått mindre tider i ishallen till förmån för elitlag och andra arrangemang. Detta i sin tur medför säkert att utrymmet på utomhus isbanor runt om i kommunen krympt. Den grupp som drabbas av detta är de som vill ägna sig åt skridskolek och skridskoåkning utan puck och klubba.

Luleå omges vintertid av is runt hela stadshalvön. I Norra Hamnen har det förekommit att kommunen plogat upp för olika arrangemang. En del arrangemang har varit kontroversiella och inte ansetts passa in. Väldigt okontroversiellt vore väl att kommunen plogade upp en isbana/isoval där barn och ungdomar kunde ägna sig åt skridskoåkning utan puck och klubba. Det skulle bli ytterligare ett inslag för att stärka ett attraktivt centrum. Barnfamiljer får möjlighet till ytterligare en trevlig aktivitet.

Om det här faller väl ut kan vi tänka oss att det skulle passa även på andra håll i kommunen.

Vi yrkar  att fullmäktige beslutar att fritidsnämnden tillsammans med tekniska nämnden ser till att någon/några isbanor anordnas intill centrumhalvön.

Luleå 2002-11-22

Ylva Strutz (fp)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s