Om framtidens skola!

160107thomassoderstromorgPressmeddelande från (L), (C) och (KD) 
När dagens arbetsutskott nu är avgjort står det klart att en uppgörelse är gjord mellan (M) och (S), dom har tagit beslut i ”framtidens skola” med ett bristande underlag. Vi är glada över att dom lät behålla skolorna i Klöverträsk och Vitå men beslutet i sin helhet har fortfarande inte löst frågan om framtidens skola. Ett bristande underlag, en dålig process och stor oro för framtiden är fortfarande kvar.
Vi tre partier (L, C och KD) har varit väldigt aktiva, lyssnat och tagit del av argumentationen från både förvaltningar och medborgare. Vi ser att processen har skapat en stor oro i samhället.

Vi tycker man ska göra om och göra rätt så vi får ett beslutsunderlag som både förtroendevalda och medborgarna kan lita på och därmed kunna ta ett genomtänkt beslut. Underlagen måste helt enkelt vara korrekta!

En av skolans största utmaningar, om hur vi ska kunna få fler lärare att söka sig till Luleå, löses inte av utredningen. Materialet tar inte upp något konkret om hur lärarbristen ska åtgärdas. Den enskilda eleven har inte fått vara i centrum i förslaget vilket skapar en storskola där varken mångfald eller valfrihet kan rymmas (och framtill nyss även landsbygd).

Vi vill inrätta en skolkommisson med lärare, föräldrar, rektorer, experter och förvaltningar.

Kommissionen ska få i uppgift att bland annat se över hur läraryrket ska bli mer attraktivt, hur kompetensförsörjningen ska klaras, hur landsbygden kan utveckla sina skolor och hur man ska kunna erbjuda skolor som berikar mångfald och valfrihet.

Det nuvarande förslaget från (M) och (S), vill vi kasta i soptunnan!

Thomas Söderström (L)

Carola Liden (C)

Anette Asplund (KD)

En reaktion på ”Om framtidens skola!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s