Hårt slag mot landsbygden!

Angående förslaget om framtidens skola kan vi tyvärr konstatera att det är ett hårt slag för landsbygden. Vi ser också att förslaget saknar konkreta åtgärder för att göra läraryrket attraktivt i Luleå, säger Liberalernas ledamot i Barn- och utbildningsnämnden Thomas Söderström (L). 

Barn och utbildningsnämnden blev idag muntligt informerade om förslagen för framtidens skola. Förslagen som ligger på bordet presenteras i ett remissunderlag som saknar konsekvensbeskrivningar, dessa delrapporter har vi i nämnden ej fått tilldelade i samband med remissunderllaget vilket omöjliggör en helhetsbild som är viktig för oss att ta del av för att kunna ta beslut. Det är inte acceptabelt att vi politiker inte får ta del av samtliga dokument  på en gång som berör framtidens skola.
 

I förslaget har dessutom Hertsön som område plockats bort pga (S) politiska ställningstagande i slutet av december, vilket är mycket märkligt i ett tjänstemannaförslag. En utredning bör inte påverkas av politiska ställningstaganden vilket oppositionen fått höra under hela hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s